Brande-give-depot.dk

Depot i Brande Give området

Skal man oprette et holdingselskab?

Hvis man alligevel opretter en virksomhed i en eller anden selskabsform, kan man sigeså godt oprette et holdningselskab på samme tid. De penge du bruger på at oprette holdingselskab, kan du efterfølgende bruge til at oprette dit driftselskab. Det er underordnet om det er et ApS, A/S eller IVS du stifter. Det kan dog ikke være et personligt ejet firma, hvor du hæfter personligt. Det skal være et selskab, hvor du ikke hæfter personligt. 

Herunder kommer der nogle af de fordele og overvejelser du skal gøre dig, inden du stifter et holdingselskab og en virksomhed.

Start med at få professionel råd og vejledning

Det er en god ide at starte med at opsøge en erhvervsadvokat og få råd og vejledning til, hvad der bedst kan betale sig i din situation og hvilken selskabsform det bedst kan betale sig for dig at stifte. Derved undgår du at lave fejl og du ved også hvad du efterfølgende skal være opmærksom på. Herunder det regnskabsmæssige. 

Hvis du vælger at vente med at stifte et holdningselskab til du er sikker på hvordan det går med din virksomhed, bør du sikre dig at du har fået rådgivning af en advokat og en revisor, da det har skattemæssige konsekvenser, som du bør være opmærksom på. Det er derfor klart nemmest at stifte det, samtidig med at du stifter dit driftselskab.

Hvad er fordelen ved et holdingselskab

Fordelen ved et holdingselskab er skattemæssigt. Du kan trække et overskud fra et af dine driftselskab op i det holdningselskab og overføre det til et andet som måske har underskud. Dermed undgår du at skulle betale skat af overskuddet. Det kan også blive stående i holdningselskabet til et senere tidspunkt og dermed bliver holdingselskabet dine driftselskabers pengetank. 

Hvis der er flere ejere og i skal skilles

Hvis i er flere ejere i holdingselskabet og har besluttet jer for at i ikke længere skal drive virksomhed sammen, skal den eller de andre ejere købe den ejer ud, som ikke længere skal være en del af firmaet til den værdi, som virksomheden vurderes til. Sagt på en anden måde. Hvis i er 2 ejere og i hver ejer 50%, skal den anden købe den andens del til halvdelen af firmaets anslået værdi. 

 

3 Kommentarer

 1. Hey, Brande-give-depot.dk
  Virkelig god læsning.
  Kærligst

 2. Heey Brande-give-depot.dk
  Jeg havde faktisk glemt jeres magasin, men fed artikel her!
  De bedste hilsner. Elliot

 3. Konge artikel
  Det er dejligt med gode nyheder for en gang skyld. Alfred

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *