Brande-give-depot.dk

Depot i Brande Give området

5 gode grunde til at lære noget nyt

De fleste af os vil gerne dygtiggøre os og blive klogere gennem livet. Det er bare ikke altid, at tiden tillader det. Med job, studie, familie, venner, rejser og en generelt travl hverdag, er det ikke altid, vi kan finde huller i kalenderen til at sætte os ned, fordybe os i noget og lære noget nyt. Kan du huske, hvornår du gjorde noget nyt, lærte noget nyt, eller gjorde noget for første gang? Nej vel? Det er desværre ikke altid noget, vi kan eller vil prioritere, men som tiden er nu, hvor de fleste af os er mere eller mindre i isolation og har mere tid, end vi plejer, så er tiden faktisk intet mindre end perfekt. Så skal du egentlig bare finde ud af, hvad du gerne vil lære. Der er jo oceaner af muligheder derude, så derfor skal du egentlig bare finde ud af, hvad du gerne vil lære. 

Her er skes gode bud på, hvad du kan lære hjemmefra. Bliv klogere på noget nyt

1. Lær et nyt sprog 

Det er altid et hit, hvis du kan tale mere end dansk – og engelsk, som de fleste af os også kan, i hvert fald til hus/feriebehov. Du kan enten bestemme dig for, at du vil lære et helt nyt sprog, eller du kan følge op på ét af dem, du havde i folkeskolen og finpudse det. Måske trænger de tyske verber til en genopfriskning, eller hvordan var det nu med det franske? En anden ting du kan gøre, er at lære et bestemt antalt gloser på en masse forskellige sprog. Bestem dig for 20 ting, du vil lære at sige på de sprog, du besøger mest. Hvis du elsker at rejse til Italien og Spanien, er det måske en god idé, at du kan sige både \’goddag\’, \’tak\’, \’farvel\’ og bestille en øl på flere sprog. Det imponerer også altid de lokale, når man forsøger sig på modersmålet, og indimellem kan det være meget rart at kunne, da der findes mange, der ikke er ligeså gode til engelsk, som vi er herhjemme. Der findes et hav af apps, der kan hjælpe dig på vej, så kan du også øve dig mere eller mindre hele tiden, for telefonen har du jo alligevel på dig. 

2. Lær at hækle/strikke 

Det er yderst moderne både at hækle og strikke. Du kan lave de sødeste ting til børn, du kan hækle karklude, strikke trøjer og lave dit eget tæppe. Det er kun fantasien (og dine evner), der sætter grænser. Og det kræver ikke meget mere end noget garn og et par strikkepinde eller en hæklenøgle. Der findes en masse youtube videoer, hvor du kan lære det helt fra starten. 

3. Mal

Skal du udfolde dine kreative talenter en smule? Så kan du lære at male eller tegne. Igen er det kun fantasien, der sætter grænser. 

4.  Bliv den nye masterchef 

Jeg er sikker på, det er noget, der vil falde i god smag derhjemme. Omend du deler hus med nogle, eller også er det en gevinst for dig selv. Øv dig i bagværker – såsom surdej, der virkelig hitter for tiden. Det kan også være, du skal lære at sylte, lave flødeboller, bage bagedystværdige kager eller hvad end, du har allermest lyst til at kaste dig ud i. Det er en god måde at lære noget nyt på, og det er endda noget, du virkelig kan bruge til noget godt. 

5. Tag online kurser 

Er der noget, du gerne vil blive bedre til i forbindelse med dit job? Måske overvejer du at skifte branche, men føler ikke, du har nogle chancer, fordi du kommer fra et helt andet erhverv. Eller måske vil du bare gerne udvide din horisont? Der findes et hav af online kurser og webinarer, du kan tage hjemme fra sofaen. Hvad end du vil lære noget om UX, lære at lave en hjemmeside, lære at tage de perfekte instagram billeder, blive bedre til excel eller hvad, du har lyst til. Søg rundt på nettet og se, hvad du kan tage en kurser. Der findes en vanvittig bred vifte derude, så det er bare at vælge – hvis du kan. Det kan desuden pynte på dit CV efterfølgende. Hvis du er medlem af en a-kasse eller en fagforening, har de som oftest en masse kurser eller webinarer, de udbyder, som oftest gratis, men der findes også et hav af andre udbydere, der både tilbyder gratis ting og kurser mod betaling. 

6. Find en ny sport 

Har du aldrig lært at spille backgammon? Vil du virkelig gerne være god til tennis? Eller er du bare ikke helt god til at løbe på den rigtige måde? Så er det med at komme i gang. Der findes så mange sjove og fede sportsgrene og aktiviteter, du kan øve dig i, så du er klar til sommeren – både på den ene og den anden måde. Der findes også en masse gode coronavenlige versioner. 

4 Kommentarer

  1. Hejsa, Brande-give-depot.dk
    I kommer ikke med så mange artikler for tiden?
    På forhånd tak, Mathias

  2. Hey, Brande-give-depot.dk Fin artikel 😀 Mvh.. Albert

  3. Brande-give-depot.dk Heja, Er det bare jeres personlige meninger man kan læse om eller?
    De bedste hilsner, Esther

  4. Brande-give-depot.dk Heja, Så enig! Uanset hvad andre siger De bedste hilsner, Sofia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *