Hvad er et CV?

Et CV er det første billede dine kommende arbejdsgiver danner af dig. Det er en kortere gemmengang af dit professionelle liv. Mange virksomheder lægger deres største fokus på CV’et, når de skal rekuttere nye medarbejdere. Dette betyder derfor, at CV’et er dit første håndsindtryk til arbejdspladsen. Virksomheden skal udfra dit CV kunne finde kontaktoplysninger, uddannelse, kurser, tidligere jobs inkl. arbejdsopgaver, samt andet vigtigt du mener, virksomheden bør vide om dig. 

Inspiration

Det er vigtigt at dit CV repræsentere dig, med de rigtige elementer, da det som sagt er virksomhedens førstehåndsindtryk. Det kan derfor være en god idé, at søge efter inspiration, så du ved, du får det rigtige med. Desværre er det ikke det letteste at finde den rigtige inspiration til at skrive et CV, da der oftes findes generelle skabeloner, der ikke forholder sig til specifikke brancher.

Branchespecifikke skabeloner af CV ved Candeno

Hos Candeno er man kommet fremt til, at det vigtigste ved jobsøgning er at sende branchespecifikke CV og ansøgninger til arbejdsgiveren, da ofte er en forventning af dig som jobsøgende fra virksomheden. Candeno har derfor udarbejder skabeloner af CV, der passer til forskellige brancher.

På platformen er der samlet forskellige skabeloner til ansøgninger, så du kan finde inspiration den perfekte jobsøgning. Skabelonerne er opbygget af det bedste fra andres succesfulde ansøgninger. Derfor kan det næsten garanteres, at det vil hjælpe dig med jobsøgningen.

Kort og præcist

Noget af det vigtigste når man skriver et CV er, at man formulerer sig kort og præcist. Som nævnt er CV’et virksomhedens første håndsindtryk, så man skal på få ord vise så mange gode elementer som muligt. Ved at formulere dig kort, har du også plads til flere informationer om tidligere stillinger eller uddannelser. Derudover kan du forvente af din kommende arbejdsgiver, at de har kendskab til dine tidligere arbejdsopgaver, hvilket gør, at du ikke behover at forklare for meget. Du bør derfor remse dine arbejdsopgaver og/eller kompetencer i punktform.

Til sidst men bestemt også vigtigt, skal dit CV skal også indeholde et billede af dig. Billedet er ikke det vigtigste element, men det er med til at danne et helhedsbillede af dig. Du bør derfor overveje inden, hvordan du ønsker arbejdsgiveren skal se dig, samt hvilket indtryk du ønsker at gøre. Oftes er det er sort/hvid billede af den øverste del af kroppen, hvor fokus ligger på ansigtet.

For at mere inspiration se følgende link: byg en CV Skabelon